Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Μήνυμα δημάρχου Σπάρτης Ευάγγελου Βαλιώτη

Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί φίλοι,
Σας ευχαριστώ πολύ για την ευγενική πρόσκληση που μου απευθύνατε στην εκδήλωση  «Αθλητισμός, Εκεχειρία και Ειρήνη» που πραγματοποιείται σήμερα,  ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.
Λυπάμαι αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις στο Δήμο Σπάρτης δεν μου επιτρέπουν να παραστώ στην αποψινή εκδήλωση.

Θα ήθελα όμως, να συγχαρώ θερμά τους εμπνευστές και διοργανωτές της πρωτοβουλίας αυτής.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη  έχει ως στόχο να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων, προκαταλήψεων, φόβου και παρεξηγήσεων.
Η Σπάρτη, ως μια από εκ των τριών ιδρυτών που υπέγραψαν την Ολυμπιακή Εκεχειρία, μια συμφωνία Ειρήνης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες  στην Αρχαιότητα, οφείλει να συμβάλει στην δημιουργία  ενός ειρηνικού και καλύτερου κόσμου μέσω του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους
Ας εκμεταλλευτούμε την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας που προέρχεται από την βαθιά πεποίθηση ότι ο αθλητισμός και τα Ολυμπιακά ιδεώδη μπορούν να συνεισφέρουν στην δημιουργία ενός ειρηνικού και καλύτερου κόσμου.
Ας συνδυάσουμε τη δύναμη και την αξιοπιστία του αθλητικού κινήματος σε όλον τον κόσμο, και ας συνεργασθούμε για την ειρήνη υπό την αιγίδα του ολυμπιακού κινήματος.
Ας στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο για το ρόλο του αθλητισμού ως ενός αποτελεσματικού μέσου για την επίτευξη της ειρήνης και της ανθρώπινης ανάπτυξης.
Εύχομαι Καλή Επιτυχία στην εκδήλωσή σας.
Ευάγγελος Βαλιώτης

Δήμαρχος Σπάρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου