Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ο Δρόμος της Εκεχειρίας είχε τις δικές του ιστορίες.

Το μήνυμα 13χρονης Φάνιας, που έτρεξε τον “Δρόμο της Εκεχειρίας 2018”, μήνυμα ζωής για όλο τον κόσμο.
“Fania Kefok: Περπάτησα ανάμεσα σε μεγάλους, πόνεσα πολύ, έκλαψα αλλά επέμεινα μέχρι το τέλος για να σας πω πως θέλω ειρήνη στους λαούς! Και είμαι 13 χρονών…και οι φίλοι μου θέλουν ειρήνη να ξέρετε! Εσείς που είστε μεγάλοι δείτε πόσο το θέλουμε και κάντε κάτι να σταματήσουν οι πόλεμοι…όχι μόνο για λίγες μέρες εκεχειρίας αλλά για πάντα!”
Αυτή είναι η συγκλονιστική  κραυγή αγωνίας της 13χρονης Φάνιας Θεοδώρου που με τη μητέρα της Δήμητρα Κεφοκέρη περπάτησε τα 49.800 μέτρα του «Δρόμου της Εκεχειρίας». Ένα μήνυμα ειρήνης, μια ευχή και μια επιθυμία γεμάτη από την αγνότητα μιας παιδικής ψυχής, που θα έπρεπε να λάβουμε υπ΄ όψιν οι πάντες.  
Ο κάθε δρομέας είχε τη δική του ιστορία όπως ο Ιταλός Leonardo Curatolo, από τη Σελινούντα ο οποίος
είχε τρέξει και πέρυσι, θέλοντας να κάνει τον δικό του δρόμο εκεχειρίας έφτασε ποδηλατώντας από την Αθήνα στην Αρχαία Ήλιδα και την Κυριακή έτρεξε στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας.
Ο Ιωάννης Τριπύλας ο 22χρονος πρωταθλητής μας της ποδηλασίας που για πρώτη φορά άφησε το ποδήλατό του και συμμετείχε σε αγώνα δρόμου.
Τα δύο παιδιά (ΑΜΕΑ) που παρ’ όλες τις δυσκολίες τους ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τη διαδρομή, κάνοντας έναν αγώνα ζωής…
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητεςΜια παρέα νέων παιδιών από την Αρχαία Ήλιδα με επικεφαλής τον 17χρονο Νώντα Καγιανά γιό του προέδρου της Ήλιδας έτρεξαν τα 49.8 χλμ. τιμώντας την Αρχαία Ήλιδα.
Ο Κώστας Χατζής που ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του για τρίτη χρονιά από την Ολλανδία για να τιμήσει την Εκεχειρία μη γνωρίζοντας αν θα βρει καράβι από την Ιταλία για την Ελλάδα.
Άνθρωποι γνωστοί (που άφησαν στην άκρη την ταυτότητά τους), απλοί, καθημερινοί, κάθε ηλικίας ήλθαν χωρίς επισημότητες από κάθε γωνιά της Ελλάδος στην Ηλεία αλλά και το εξωτερικό για να στείλουν το δικό τους μήνυμα την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 που διεξήχθη για τρίτη χρονιά «Ο Δρόμος της Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, επί της  «Οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης που προκύπτει μέσω της Εκεχειρίας. Μέσω του «Δρόμου της Εκεχειρίας», ο οποίος δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και έχει ως στόχο να σταλεί ένα μήνυμα ανάγκης προώθησης και υλοποίησης μιας από τις αξίες που αποτελούσαν βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, της Εκεχειρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου